X

Sportvoeding-1

Wat moet u weten over Sportvoeding

Lees ook:

10 tips voor betere Sportvoeding
Voedingsschema sportvoeding

Of je nou een wedstrijd speelt, op je fiets een berg afdaalt of een flink aantal baantjes gaat zwemmen, je lichaam moet een topprestatie leveren. Maar dat valt niet mee als je je zo futloos voelt dat je liever op de bank ligt dan in het zwembad.

Er zijn steeds meer aantoonbare bewijzen dat een uitgebalanceerde voeding in de sport het verschil kan betekenen tussen winnen en verliezen. Kapitalen worden uitgegeven aan trainingskleding, sportmateriaal, sportvloeren, grasmatten, goede trainers en coaches, waarbij voeding altijd een sluitpost is. Of erger nog, voeding, de brandstof voor het lichaam, geheel niet ter sprake komt.
Hier laten we zien hoe sporters hun voedingsgewoonten kunnen veranderen waardoor het herstelvermogen en de prestaties verbeterd kunnen worden

Herbalife biedt producten die helpen bij zowel het leveren als bijvullen van brandstof en bij reparatie en renovatie. Onze producten bevatten hoogwaardige koolhydraten, proteïnen en essentiële vetzuren die goed verteerbaar zijn en makkelijk worden geabsorbeerd. Deze voedingsstoffen heeft het lichaam nodig om optimaal te presteren. Dus wilt u graag die extra energie om een topprestatie te kunnen leveren, dan mag Herbalife in uw leven niet ontbreken.


SPORTVOEDING VORMT EEN COMPLEX EN VAAK VERWARREND ONDERWERP, MAAR UITEINDELIJK DRAAIT HET OM DE VOLGENDE BASISCOMPONENTEN:

1. Brandstof innemen

Koolhydraten = instant brandstof
Voor iedere activiteit heeft u brandstof nodig, gemeten in calorieën en vaak aangeduid als energie. Helaas gaan veel mensen ‘s ochtends op pad met slechts een halfvolle tank, of zelfs met een lege. Om goed te kunnen functioneren moet onze brandstoftank voldoende gevuld zijn. Onze spieren vormen de brandstoftank die als eerste wordt aangesproken. Deze snelle brandstof brandstoffen haalt ons lichaam uit koolhydraten zoals brood, pasta, rijst, groenten, fruit en suikers. Als we koolhydraten eten worden die door het lichaam omgezet en in de spieren opgeslagen als glycogeen – en zo wordt onze tank gevuld.

DOEN:
Drink een Formule 1 shake gemengd met verdund vruchtensap, een half uur voor u gaat sporten. Dit biedt uw lichaam direct energie en helpt om de brandstofvoorraad in de spieren te ontzien.

Vet = reservebrandstof
De vetten uit ons voedsel worden opgeslagen in de brandstoftanks voor de lange termijn; de vetcellen. Deze reservetanks spreken we aan als we aan duursport doen.

DOEN:
Gebruik de volledige voedingsproductenlijn van Herbalife, inclusief Vitaminen en Mineralentabletten en Cell Nutrition. Zo weet u zeker dat uw lichaam de optimale voeding krijgt. Dankzij optimale voeding onderscheiden de producten van Herbalife zich van alle andere voedingsprogramma’s. Deze benadering van voeding is gebaseerd op het eeuwenoude principe van de balans. Door gebruik te maken van drie belangrijke technologieën – voedingskunde, voedingssupplementen op microniveau en kruidenkunde – werken de producten van Herbalife synergetisch samen om de opname van voedingstoffen in uw lichaam te helpen verbeteren. Daarnaast wordt uw spijsvertering geoptimaliseerd door precies de juiste balans tussen voedingsstoffen en kruiden.

2. Brandstof bijvullen

Onthoud dat het eerste halfuur na het sporten maximale mogelijkheden biedt om uw glycogeengehalte weer op peil te brengen. Simpel gezegd: in dit halve uur kunt u uw brandstoftank – uw spieren – het beste bijvullen.
DOEN:
Drink direct na het sporten de Thermojetics Formule 1 proteïnedrank gemengd met vruchtensap, om die tank weer vol te gooien. Blijf uw lichaam tot twee uur na het sporten voorzien van brandstof; van koolhydraatrijke voeding.

3. Reparatie:

Proteïne = Reparatie
Na het sporten hebt u ook hoogwaardige proteïnen nodig. Elke activiteit brengt immers schade toe aan uw spiercellen. En hoe zwaarder de inspanning, hoe groter de schade. Voldoende hoogwaardige proteïne helpt de spiercellen om zélf de schade te herstellen.

DOEN:
Drink zo’n anderhalf tot twee uur na het sporten nog een Thermojetics Formule 1 proteïnedrank, gecombineerd met proteïnerijke drank of voeding. Voeg een lepeltje Thermojetics Proteïnepoeder toe om extra profijt te hebben van dit eiwit.

4. Renovatie:

Uit onderzoek blijkt dat voedingsstoffen met anti-oxidanten de renovatie kunnen bekorten door te helpen in de strijd tegen de vrije radicalen die het lichaam schade toebrengen. Sporters maken op diverse manieren enorme hoeveelheden vrije radicalen aan. Bijvoorbeeld door simpelweg veel meer zuurstof in te ademen dan iemand die niet actief is.
Door de productie van de vrije radicalen te minimaliseren kan de sporter de hersteltijd tussen twee prestaties reduceren. Het beperken van schade aangericht door vrije radicalen kan:
– mechanismen versnellen die melkzuren afvoeren
– de afbraak van spierweefsel verminderen
– de re-synthese van glycogeen bevorderen
Waar het op neerkomt is dat de sporter minder last heeft van spierpijn, stijve spieren en vermoeidheid. Dan blijft er dus meer tijd over om te trainen en de sport te beoefenen. Een gevarieerd aanbod van antioxidanten bevordert het herstel en zorgt ervoor dat het antioxiderend vermogen van het lichaam op peil blijft.

DOEN:
Neem het antioxiderende product van Herbalife – RoseOx. Het lichaam kan alleen optimaal presteren als het gezonde voeding krijgt. Actieve mensen moeten dus pro-actief omgaan met voeding, zodat ze altijd hoogwaardige brandstof tot hun beschikking hebben en de energie om op hoog niveau te trainen en topprestaties neer te zetten.

DOEN:
Neem Herbalifeline, dat een ruime hoeveelheid Omega-3-vetzuren levert, om uw hartfunctie te ondersteunen.

5. Hydrateren

Drink tijdens de trainingen, wedstrijden e.d. tenminste elke 15 minuten een beetje water of aangelengde drank.
Om aan te geven hoe belangrijk water is tijdens het sporten hebben we een en ander in onderstaande tabel gezet.

Vochtverlies Reactie Resultaat
2% Dorst Prestatiedaling
3-6% Verminderde eet- en drinkbehoefte Afname van kracht en duurvermogen met 30%
6-10% Oververhitting c.q. koorts
spierkramp
duizeligheid
moeheid
kortademigheid
braken
Geen prestatie meer mogelijk
Er kan blijvende schade ontstaan
> 10% Moeilijk slikken
vochtherstel alleen via infuus mogelijk
bewusteloosheid of zelfs coma
Kans op sterven

Als u water met thermojetics kruidendrank neemt heeft u een energie verhogende isotone drank die ook na lange tijd nog goed te drinken blijft, duursporters zoals lopers en wielrenners worden dan niet misselijk van het water drinken na de vele kilometers.
Door een schep formule 1 shake door het water of kruidendrank te mengen zorgt u voor een snelle aanvulling van de koolhydraten, geen suikers want deze werken maar kort en daarna tegen u.

6. Toevoegingen

Om er zeker van te zijn dat u de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen krijgt, kunt u onze vitaminen- en mineralentabletten en cell nutrition toevoegen aan uw dieet.

Vergeet niet dat het tijdens warming-ups en na afloop van een training belangrijk is om de spieren aan te spannen en af te laten koelen, om een goed verloop van het herstel- en renovatieproces te bevorderen.

Herbalife producten kunnen zowel worden gebruikt door mensen die gewoon aan recreatiesport doen als door wedstrijd en topsporters.
Voor actieve mensen van ieder niveau kan Herbalife worden gebruikt voor het vullen, het bijvullen, het herstellen en de renovatie.


Klik in het menu op sportvoeding voor meer informatie over onze sportprogramma’s: RECREATIEF SPORTEN, DUURSPORTEN, KRACHTSPORTEN, EXTREME SPORTEN.

Bent u reeds bekend met Herbalife of zoekt u specifieke productinformatie, dan kunt u onder LOSSE PRODUCTEN kijken.

 

Disclaimer: Alle verwijzingen naar gewichtsbeheersing hebben betrekking op het Herbalife Nutrition gewichtsbeheersingsprogramma dat onder andere een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, dagelijks voldoende inname van water, inname van voedingssupplementen indien nodig en voldoende rust omvat. Individuele resultaten zullen verschillen.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00